Ανακοινώσεις - Δημοσιεύσεις

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: O ιστορικός Τέχνης, Θοδωρής Κουτσογιάννης, στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» 

έως 12 Νοεμβρίου 2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

O ιστορικός Τέχνης, Θοδωρής Κουτσογιάννης,
στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου»

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στις 08:00 ώρα Ελλάδας

Ο ιστορικός Τέχνης και έφορος έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, Θοδωρής Κουτσογιάννης, ο οποίος έχει επιμεληθεί εκθέσεις για τη Βουλή των Ελλήνων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και τη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, είναι προσκεκλημένος του Αντώνη Καραγιαννάκη, στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες-Βάρδια Σαββάτου», που μεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στις 08:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη στις 20:00).

Με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής για τον Κωνσταντίνο Βολανάκη, με τίτλο «Ίσαλος Γραμμή», στη γενέθλια πόλη του, το Ηράκλειο, που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο, ο Θοδωρής Κουστογιάννης μάς ξεναγεί στον κόσμο του «πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας», ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα.

«Αυτό που προσπαθεί να αναδείξει μέσα από το έργο του ο Κ. Βολανάκης είναι η μεγαλοσύνη, η απεραντοσύνη και το μεγαλείο της θάλασσας και παράλληλα η σχέση του ανθρώπου με αυτήν. Μπροστά στη θάλασσα, ο άνθρωπος είναι μια κουκκίδα, που συγκρίνεται και αναμετράται μαζί της και αυτό αποτυπώνεται στο έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου» αναφέρει ο ιστορικός Τέχνης.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης
Hxoληψία: Στεφανία Τσακίρη
Mετάδοση: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στις 8 το πρωί και σε επανάληψη, την ίδια ημέρα, στις 20:00

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/