Βιογραφικά

Αγγελάκης Μιχάλης

Ο ζωγράφος, αγιογράφος  και χαράκτης Μιχάλης Αγγελάκης γεννήθηκε το 1941 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε με υποτροφία ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1962-1968) με δασκάλους τον Γ. Μαυροΐδη και τον Γ. Μόραλη, αλλά και τεχνική της νωπογραφίας και των φορητών εικόνων με δασκάλους τον Κ. Γεωργακόπουλο και τον Κ. Ξυνόπουλο. Μαθήτευσε, επίσης, στο ελεύθερο Σπουδαστήριο του Πάνου Σαραφιανού.

Παρουσίασε έργα του, πραγματοποιώντας την πρώτη του ατομική έκθεση  το 1975 (University of California). Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις, όπως στις Πανελλήνιες Ομαδικές Εκθέσεις το 1969 και το 1971, καθώς και στην Μπιενάλε της Λουμπλιάνα το 1993, στην Τριενάλε Ελληνικής Χαρακτικής στην Πινακοθήκη Πιερίδη το  2001 κ.ά.

Ως Αγιογράφος έχει φιλοτεχνήσει πλήθος φορητών εικόνων και έχει εικονογραφήσει τους ιερούς ναούς της Τανάγρας, της Γλυφάδας, του Κορωπίου κ.ά. Είναι ιδρυτής μαζί με τον ζωγράφο Κώστα Αγγελάκη του «Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Γλυφάδας», παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών για τα εικαστικά και έχει ασχοληθεί με την ποίηση.

Παράλληλα,  έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής για τα εικαστικά του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, μέλος της Επιτροπής Μνημείων του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία και την αναβάθμιση του Περιβάλλοντος «ΠΝΟΗ». Τέλος, είναι μέλος της Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς  και του ΕΕΤΕ, του οποίου διετέλεσε επίσης Πρόεδρος (1984-1988).

Έργα καλλιτέχνη