Ανακοινώσεις - Δημοσιεύσεις

Ολοκληρώθηκε η Εικαστική Έκθεση «Λόγος και Εικόνα»

κερδίζοντας τον θαυμασμό των δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) και πλέον επισκεπτών.

«Η πραγματική ευτυχία έρχεται από την χαρά να κάνεις κάτι καλά, από το πάθος να δημιουργείς καινούργια πράγματα και από την επιθυμία να τα μοιράζεσαι με τους άλλους». Στρατής Ελευθεριάδης-Tériade

Αυτή τη χαρά νιώσαμε και εμείς στον Δήμο Ηρακλείου με τη διοργάνωση της σημαντικής έκθεσης «Λόγος και Εικόνα» με μονάκριβους θησαυρούς Χαρακτικής από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Tériade. 

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από την Παρασκευή 5 μέχρι την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 κερδίζοντας τον θαυμασμό των δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) και πλέον επισκεπτών.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης η Εθνολόγος – Πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Tériade κ. Λίλα ντε Τσάβες –Χρονοπούλου απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Χάρις στην άψογη διοργάνωση και παρουσίαση από την πλευρά σας της έκθεσης αυτής, μας προσφέρατε  την πολύτιμη ευκαιρία να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της πολιτικής του Μουσείου για εξωστρέφεια και της προσπάθειας που καταβάλλουμε με την πολύτιμη υποστήριξη και τις επί σειρά ετών ενέργειες του Διευθυντή κ. Μανιατόπουλου, ώστε να υπηρετήσουμε το πνεύμα και τους σκοπούς του Tériade, προβάλλοντας  τους ανεκτίμητους θησαυρούς που διαθέτει η συλλογή μας,  πέρα από τους χώρους του ομώνυμου μουσείου, ώστε να μπορέσουμε να τους  μοιραστούμε με το φιλότεχνο κοινό πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια του νησιού μας.»

Τιμή και χαρά μας που σας είχαμε στην πόλη μας.

Δείτε εδώ https://youtu.be/2r7lppGdIqQ το ντοκιμαντέρ της έκθεσης που περιλαμβάνει στιγμές από την προετοιμασία, τα εγκαίνια και τις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης της.

Περισσότερες πληροφορίες