Ανακοινώσεις - Δημοσιεύσεις

Έκθεση Παρασκευής Πλεύρη

Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Η ατομική έκθεσης ζωγραφικής της Παρασκευής Πλεύρη θα φιλοξενηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από την Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.
Στην ενότητα «Η ζωή και μία μέρα της Βούλας Πλεύρη», περιγράφονται καθημερινοί άνθρωποι σε στιγμές ανάπαυλας της ζωής, και μιας μέρας τους. Θα τους βρούμε να πλέκουν, να διαβάζουν, να αναπαύονται, ή απλώς να συνυπάρχουν καθισμένοι σε ένα παγκάκι, κάτω από μία ομπρέλα σε μία παραλία, ή σε μία σαιζ-λονγκ. Η χιουμοριστική διάθεση και το παιχνίδι των υφών της ύλης προεκτείνουν το σχόλιο της κάθε αφήγησης. Θέμα της ενότητας όμως, αποτελεί πρωτίστως, η διαστολή του χρόνου που θα την βρούμε να αποδίδεται ζωγραφικά σε έναν σύνθετο διάλογο με τα χωρικά όρια της ζωγραφικής επιφάνειας. Γι’ αυτό ακριβώς οι αφηγήσεις κινούνται συνεχώς μέσα στον ζωγραφικό χώρο, ο οποίος, καθώς διαστέλλεται ενίοτε φτάνει ακόμη και να τις απορροφά. Η χωροχρονική διαστολή που άλλοτε δηλώνεται με τη μορφή ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου, άλλοτε ενός ατέρμονου ορίζοντα ή της απουσίας του, καταλήγει πάντα στην αφαίρεση.

Πολυεπίπεδο, ώριμο και συνεπές, το έργο της Βούλας Πλεύρη συγκεντρώνει με λίγα λόγια, όλα τα κρίσιμα χαρακτηριστικά μίας σύγχρονης και ενδιαφέρουσας ζωγραφικής πρότασης.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 13 Φεβρουάριου 2023 στις 18:30

Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού | Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Βασιλική Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου
Πλατεία Καλλεργών (Λιονταριών)

Δευτέρα 13 – Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023


Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές: 09.00-14.00 και 17.00-21.00, Σάββατο: 09.00-14.00, Κυριακές & Αργίες: κλειστή.