Εργοστάσιο Τάλως

ΒΑΪΛΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ
Κατηγορίες:
Χρονολογία έργου:
1982
Τεχνική:
ακρυλικά σε χαρτί
Διαστάσεις:
92 X 58 εκ
ΒΑΪΛΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ

ΣΠΟΥΔΕΣ: Αρχιτέκτων Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

«Ζωγραφίζω από τότε που με θυμάμαι. Αλλά από την εποχή που ξεκίνησα να εργάζομαι ως αρχιτέκτονας, η ζωγραφική αποτελούσε ένα αναγκαίο συμπλήρωμα της δουλειάς μου. Ήθελα να διασώσω τα παλιά κτίρια του Ηρακλείου, τα οποία κατεδαφίζονταν για να γίνουν πολυκατοικίες. Και αυτά ήταν πολλά, με αποτέλεσμα να ζωγραφίζω όλο και περισσότερο με την ελπίδα κάτι να μείνει. Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια να αγαπήσω εξίσου με το καθημερινό επάγγελμα, την ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική. Σταδιακά, τα θέματα που με ενδιέφεραν, διευρύνθηκαν για να περιλάβουν, τοπία, νεκρές φύσεις, θαλασσογραφίες, απομεινάρια οικισμών από τα ταξίδια μου σε όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η ζωγραφική μου είναι παραστατική με αφαιρετικά στοιχεία και εκφράζομαι κυρίως μέσα από ακουαρέλες και ακρυλικά χρώματα».
Έχει κάνει 6 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και συμμετείχε σε 4 ομαδικές σε Αθήνα, Ρέθυμνο & Ηράκλειο.
΄Εργα του βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Βιάννου και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Καναδάς, Σουηδία, Αγγλία).
΄Εργα του επίσης έχουν εκδοθεί σε αριθμημένα αντίγραφα από τις εκδόσεις «Μικρός Ναυτίλος», στα πλαίσια της σειράς «Κρήτες Ζωγράφοι»

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
1981 Βασιλική Αγ. Μάρκου, Ηράκλειο.
1983 «Αίθουσα Τέχνης Ηρακλείου».
1986 «Αίθουσα Τέχνης Ηρακλείου».
1990 «Χώρος Τέχνης Αριάδνη», Ηράκλειο.
2000 Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω.
2005 «Αίθουσα Τέχνης Αριάδνη», Ηράκλειο.
2008 Βασιλική Αγ. Μάρκου, Ηράκλειο.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
1986 Γκαλερί Ωρα, Αθήνα.
1988 Γκαλερί Δίμιτο, Ρέθυμνο.
1998 Τεχνικό Επιμελητήριο, Ηράκλειο.
2018 Έκθεση ActaρικART του Δήμου Ηρακλείου.

Έργα καλλιτέχνη