Εκκλησία στο βουνό

ANTONOV VALERY
Κατηγορίες:
Χρονολογία έργου:
2005
Τεχνική:
λάδι σε καμβά
Διαστάσεις:
65 Χ 50 εκ

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει την συλλογή έργων τέχνης που έχει στην κατοχή του. Τα έργα αυτά που προέρχονται κυρίως από δωρεές Ηρακλειωτών, πρόκειται να εκτεθούν μελλοντικά στο κτήριο Κοθρή. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 900 έργα που περιλαμβάνουν πίνακες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών – όπως ο Φασιανός, ο Μόραλης, ο Βασιλείου, ο Τέτσης, ο Γαΐτης, ο Τσαρούχης και άλλοι – αλλά και διακεκριμένων κρητικών δημιουργών, όπως ο Θωμάς Φανουράκης και ο Ευάγγελος Μαρκογιαννάκης.

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει την συλλογή έργων τέχνης που έχει στην κατοχή του. Τα έργα αυτά που προέρχονται κυρίως από δωρεές Ηρακλειωτών, πρόκειται να εκτεθούν μελλοντικά στο κτήριο Κοθρή. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 900 έργα που περιλαμβάνουν πίνακες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών – όπως ο Φασιανός, ο Μόραλης, ο Βασιλείου, ο Τέτσης, ο Γαΐτης, ο Τσαρούχης και άλλοι – αλλά και διακεκριμένων κρητικών δημιουργών, όπως ο Θωμάς Φανουράκης και ο Ευάγγελος Μαρκογιαννάκης. Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει την συλλογή έργων τέχνης που έχει στην κατοχή του. Τα έργα αυτά που προέρχονται κυρίως από δωρεές Ηρακλειωτών, πρόκειται να εκτεθούν μελλοντικά στο κτήριο Κοθρή. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 900 έργα που περιλαμβάνουν πίνακες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών – όπως ο Φασιανός, ο Μόραλης, ο Βασιλείου, ο Τέτσης, ο Γαΐτης, ο Τσαρούχης και άλλοι – αλλά και διακεκριμένων κρητικών δημιουργών, όπως ο Θωμάς Φανουράκης και ο Ευάγγελος Μαρκογιαννάκης.

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει την συλλογή έργων τέχνης που έχει στην κατοχή του. Τα έργα αυτά που προέρχονται κυρίως από δωρεές Ηρακλειωτών, πρόκειται να εκτεθούν μελλοντικά στο κτήριο Κοθρή. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 900 έργα που περιλαμβάνουν πίνακες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών – όπως ο Φασιανός, ο Μόραλης, ο Βασιλείου, ο Τέτσης, ο Γαΐτης, ο Τσαρούχης και άλλοι.

ANTONOV VALERY

Ο ζωγράφος Valery Antonov γεννήθηκε το 1947 στο Όμσκ της Σιβηρίας. Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Όμσκ (1962-3) και μετά από τρίχρονη διακοπή, κατά την οποία υπηρέτησε στον ρωσικό στρατό, φοίτησε σε Σχολές Καλών Τεχνών της πόλης μέχρι το 1976. Έκτοτε, μετακόμισε στην περιοχή του Βόλογκντα και εργάστηκε, διδάσκοντας σε Τεχνικό Λύκειο της πόλης και στη συνέχεια για την Ένωση Ρώσων Ζωγράφων στην Πινακοθήκη, στο Κρεμλίνο της Βόλογκντα.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (2005, 2008), καθώς και σε κοινές εκθέσεις με τη σύζυγό του και επίσης ζωγράφο Nadia Antonova. Είναι μέλος της Ένωσης Ρώσων Ζωγράφων της Σοβιετικής Ένωσης (1987) και της Ένωσης Ζωγράφων Ρωσίας (1997). Τέλος, υπήρξε αντιπρόσωπος Ρώσων ζωγράφων για την Unesco (2000-2002) και μέλος του ομίλου Unesco νομού Πειραιά & Νήσων (2006).

Έργα καλλιτέχνη