Χρόνος

Παναγιωτάκης Ρουσσέτος
Κατηγορίες:
Χρονολογία έργου:
2008
Τεχνική:
ακρυλικά σε καμβά
Διαστάσεις:
70 Χ 80 εκ
Παναγιωτάκης Ρουσσέτος

Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης γεννήθηκε το 1944 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το  1962 αποφοίτησε από τη Μ. Εμπορική Ηρακλείου και κατόπιν γράφτηκε  στα εργαστήρια ζωγραφικής Σαραφιανού στην Αθήνα, συνεχίζοντας με υποτροφία σπουδές Γραφικών Τεχνών στον Αθηναϊκό Τεχνολογικό Όμιλο (Σχολές Δοξιάδη) με δασκάλους τον Τάσσο, τον Τάκη Κατσουλίδη, τον Παναγιώτη Γράββαλο, τον Ηλία Δεκουλάκο κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, το 1969 εργάστηκε στην Αθήνα σε διαφημιστικές εταιρείες, συνάπτοντας σημαντικές συνεργασίες. Τη δεκαετία του 1970, ανοίγει λιθογραφείο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μεταφέρει τον εξοπλισμό στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και εγκαθίσταται. Συνεργάζεται με τυπογραφεία και εκδοτικούς οίκους και αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση  εντύπων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και πολιτιστικών δράσεων.

Τη δεκαετία του 1990, διδάσκει γραφικές τέχνες στο ΙΕΚ Ηρακλείου, ενώ ιδρύει και διευθύνει σε συνεργασία με ιδιωτικό ΙΕΚ το παράρτημα της Σχολής Σταυράκου στο Ηράκλειο (1992) και κατόπιν Σχολή Γραφικών Τεχνών, Διακόσμησης και Φωτογραφίας (1993). Το 1998 εγκαθίσταται μόνιμα στην Κερά, ένα χωριό του Νομού Ηρακλείου και αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στη ζωγραφική. Ατομικές εκθέσεις του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και στην Κρήτη.

Έργα καλλιτέχνη